Buurt- activiteiten
Singelgrachtgarage: project hervat

Het college van B en W heeft op 5 juli 2016 ingestemd met het hervatten van het project Singelgrachtgarage Marnix. Het project is omstreden.

 
Buurt- activiteiten
Open Monumentendag: Centrale Markthal

Op 10 en 11 september is het ook in Amsterdam weer Open Monumentendag. Dit jaar met als thema De Amsterdamse School. Tip: de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat

 
Samen doen
De Vintageclub op pad

Maandag 20 juni was de Vintageclub van ons Stadsdorp op pad. Dit keer waren we op bezoek bij Lena The Fashion Library op de Westerstraat.

 
Buurt- activiteiten
Cursus voor mantelzorgers

Markant centrum voor mantelzorgerrs organiseert de cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers in Amsterdam Centrum. Het begint op 7 september

 
Buurt- activiteiten
Buurtmaatjes

Mensen met een licht verstandelijke beperking worden voor een half jaar gekoppeld aan een vrijwilliger. Samen gaan ze dingen doen in de wijk, net zo lang tot de deelnemer zelfstandig kan gaan. Er zijn een hoop lieve deelnemers die wachten op een maatje

 
Samen doen
Het Huiskameratelier

Voor stadsdorpers: plek voor praktische en creatieve geesten die hun vaardigheden willen delen en tonen, die willen inspireren en geïnspireerd willen worden. Er is nog plaats voor enkele stadsdorpers.

 
Samen doen
Schaken

De schaakclub bestaat uit beginners en gevorderde spelers. We komen iedere 14 dagen op donderdagmiddag bij elkaar in café P96. 

 
Samen doen
Schilderen en Etsen

De club "Schilderen en etsen" gaat van start. We komen op vrijdagochtend om 10.30 uur bij elkaar. 

Samen doen
Zomerborrel Stadsdorp

Op 4 augustus was er weer een borrel voor het hele stadsdorp. Deze keer bij buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark.

 
Samen doen
Nieuwsbrief
 
Samen doen
Fietsen naar buurtboeren

De fietsclub is tijdens de fietstocht op 7 juli beland in Fruittuin West. Een geweldige plek. Al het fruit en de gewassen die daar groeien zijn bestemd voor de zelfoogst: zelf plukken, afwegen en betalen.

 
Samen doen
Improviserend zingen!

De groep "Improviserend zingen" is weer bij elkaar geweest. De volgende bijeenkomst is woensdag 7 september. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

 
Samen doen
Kookclub in oprichtingMijn voorstel: een kookclub die bestaat uit 6 personen die om de beurt in eigen huis een maaltijd koken en ook 6 personen kunnen ontvangen.

 
Buurt- activiteiten
Sportprogramma's voor jong en oud

SCIANDRI organiseert diverse sportprogramma's in stadsdeel Centrum, voor jong en oud. Zie: https://www.amsterdam.nl/sport/sportactiviteiten-0/programma-sciandri/?reload=true

 
 
Buurt- activiteiten
Buurtrestaurant 't Proefkonijn

Elke donderdag, met uitzondering van de schoolvakanties, kunt u een 3-gangen diner nuttigen bij eettafel ‘t Proefkonijn in de Konijnenstraat.

 
Buurt- activiteiten
Brasserie Grand Mere in de Rietvinck

In Brasserie Grand Mère kunnen bewoners van woonzorgcentrum De Rietvinck en 55-plussers uit de buurt genieten van een ouderwets lekkere keuken en een goede wijnkaart.

 
Buurt- activiteiten
Nextdoor.nl

Nextdoor is een gratis en besloten buurtapp voor een betere buurt. Je legt gemakkelijk en snel contact met de buren om je heen: zowel online als wanneer je elkaar tegenkomt op straat.

 
Buurt- activiteiten
60+ sporten in het westerpark

Stichting GoldenSports organiseert sport en beweging voor 60+ in Amsterdam. Nu ook in het Westerpark.

Samen doen
Nieuws van de Wandelclub

De laatste vrijdag van de maand trekken we er op uit met de wandelclub. De volgende wandeling is op vrijdag 30 september

 
Samen doen
Koffie en borrel P96

|

Elke 2e zaterdag van de maand om 12.00 uur drinken we koffie voor wie wil bij P96 (Prinsengracht 96) en elke 4e zondag van de maand drinken we daar een borrel vanaf 17.00 uur. De eerstvolgende is op zaterdag 10 september.

 
Huismussenkolonie in Westerpark

Stichting De Mussen Toevlucht start met een tweede huismussenkolonie in Volkstuinpark Nut en Genoegen in het Westerpark.

 
Buurt- activiteiten
Uit in Amsterdam

In Amsterdam is er altijd wat te doen, of je hier nu woont, werkt of op bezoek komt.  Cultuur, restaurants, shoppen, uitjes met kids & meer!

 
Samen doen
Filmclub

Berichtje van de Filmclub:
Afgelopen woensdag (20 juli) toen het erg warm was hebben we de koelte van een bioscoop opgezocht. We zagen een geweldig mooie film (El abrazo dela  serpiente) in een van de zalen van Eye.

 
Samen doen
Geschiedenisgroep

Op 3 juli maakten we een wandeling langs plekken in de Jordaan waar vroeger industrieën waren gevestigd. Suikerfabrieken, een drukkerij, een broodfabriek, een gasfabriek enzovoort. Het was leerzaam en gezellig.

 
Samen doen
Leesclub

De leesclub komt elke zes weken bij elkaar

 
Samen doen
BILJARTEN

Ik wil graag inventariseren of er mensen zijn die kunnen biljarten en het ook leuk vinden om dat 1x in de 14 dagen te doen. Wij (2 personen) biljarten nu op de maandagmiddag in de Rietvink.

Laden...